Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Con Dao, Vietnam: Vankilasaaresta lomaparatiisiksi

Kuvat ja matkakertomus Antti / Tiekutsuu-tiimi

Con Dao, Vietnam

Con Dao-saarella on synkkä menneisyys. Se oli siirtomaavallan aikana ranskalaisten ja sitä seuranneen Vietnamin sodan aikana amerikkalaisten keskitysleirimäinen vankilasaari. Vankilat ovat vielä nykyisinkin olemassa, toki museoituina.

Nykyisin saaresta pyritään kehittämään paratiisia matkailijoille. Hotelleja on kuitenkin vasta kourallinen eikä länsimaalaisia turisteja juuri näy. Suurin osa saarella vierailevista on vietnamilaisia veteraaneja, joille hallitus tarjoaa matkan kiitokseksi uhrauksistaan sodan aikana.

Con Dao ja sen ympärillä olevat saaret muodostavat suojellun kansallispuiston. Meressä on harvinaisia dugong-merilehmiä, delfiinejä, merikilpikonnia ja yli 1300 muuta eläinlajia. Niihin pääsee parhaiten tutustumaan paikallisen sukelluskeskuksen järjestämillä sukellus- ja snorklausretkillä. Kuivalla maalla taas saattaa nähdä vaikkapa villejä apinoita tai harvinaisia orkideoita.

Con Dao

Con Dao

Liikenne saarella on vähäistä joten vuokramoottoripyörä on harkitsemisen arvoinen kulkuväline. Kannattaa kuitenkin varoa jyrkkiä ja mutkaisia teitä, yllättäviä kuoppia ja irtosoraa tien pinnalla.

Con Daolle pääsee helpoimmin lentokoneella Saigonista tunnissa. Pikalaivayhteys Vung Tausta on halvempi tapa päästä saarelle mutta matka kestää puoli vuorokautta.

Kyytimme Con Daolle

Kyytimme Con Daolle

Lentokenttäterminaali

Lentokenttäterminaali

Bungalowit

Bungalowit

Vankilarakennus

Hylätty vankilarakennus


Sivun alkuun


Hoi An Hoi An - Unescon maailmanperintö kaupunki keski-Vietnamissa My Khe My Khe eli "China Beach" Etelä-Kiinan meren rannallaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja