Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Karstivuoria ja tupakan viljelyä: Viñales, Kuuba

Matkakuvat ja juttu Antti / Tiekutsuu-tiimi

Vinales, Kuuba

Viñalesin laakso Kuuban länsiosassa on kokonaisuudessaan Unescon maailmanperintölistan kohde. Noin 55 km2 laajuista laaksoa ympäröivät Sierra de los Organos-vuoristoketjun mogotet eli karstikukkulat. Laaksossa voi kokea ajoittain varsin mystisen tunnelman, varsinkin jos lähtee ominpäin vaeltelemaan tupakkaviljelyksille tai ympäröiville kukkuloille, pois (runsaslukuisten) turistien vaikutuspiiristä. Toisinaan kylmien öiden jälkeisinä aamuina kohoava usva saa laakson tuntumaan sadunomaiselta ja ajankohdan vuosisatoja aikaisemmalta.

Vinales


Viñalesin kylän ulkopuolella on kaksi hienoa ja kallista hotellia, mutta ehdottomasti suositeltavin yöpymismuoto ovat lukuisat casa particularit eli perhemajoitukset. Ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämänmenoon ja järjestävät mielellään monenlaisia matkailijoiden haluamia palveluja kuten oppaita maaseutuvaelluksille ja ratsastusretkiä tupakanviljelytiloille edulliseen hintaan. Casojen ruoka on myös yleensä, kuten kaikkialla Kuubassa, hyvää ja ainakin aamiainen kannattaa mielestämme nauttia omassa majapaikassa.


Tupakan viljelyä

Tupakan viljelyä

Tarzan-leikki

Tarzan-leikki

Tupakan viljelijä

Tämä ystävällinen herra kääräisi meille tuoreet sikarit

Sikarinpolttajat

Täytynee kehittää sikarinpolttotaitoa...

Vetojuhdat

Vetojuhdat

Vanha lato

Edelleen käytössä oleva vanha lato

Tupakka kuivataan ladossa

Tupakkaa kuivataan ladossa

Kultainen auringonlasku

Kultainen auringonlasku


Sivun alkuun


Pinar del Rio Kuvasarja Kuuban maaseudulta Pinar del Riosta Celebrating New Year Uusi Vuosi Kuubassa - Feliz Año Nuevo 2007!SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja