Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Kauko- ja omatoimimatkailijan matkaoppaat ja kartat

Juttu Tiekutsuu-tiimi

Hyvät kartat ja matkaoppaat ovat omatoimimatkailijan tärkeimpiä varusteita. Ajan tasalla oleva yksityiskohtainen matkaopas säästää paitsi aikaa ja vaivaa kohteessa myös selvää rahaa.

Erittäin korkeatasoisia ja yksityiskohtaisia englanninkielisiä matkaopassarjoja ovat Rough Guidet ja Lonely Planetit. LP:tä sanotaankin ansaitusti kaukomatkailijoiden raamatuksi. Molemmissa on tarkkaa tietoa myös pieniltä paikkakunnilta, jonne vain innokkaimmat kaukomatkailijat "eksyvät".

Huomattavasti kevyempää lukemista tarjoavat Insight Guidet ja Dorling Kindersley-opaskirjat. Niissä on kuitenkin havainnollisemmat kartat ja paljon kuvauksia tärkeimmistä nähtävyyksistä runsaiden kuvien ja kaavioiden havainnollistamina.

Kunnon seikkailumatkalle valitsisimme LP:n tai RG:n tai mieluiten molemmat ja ehdottomasti uusimman painoksen! Pakettimatkalle tai muutaman päivän pistäytymiseen taas riittää mainiosti IG- tai DK-sarjan kirja.

Hyvätasoisia karttasarjoja on lukuisia, esimerkiksi Periplus ja Lonely Planetin kartat. Lienee lähinnä tottumuskysymys, mitä sarjaa haluaa käyttää.SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja