Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Ko Lipe, Thaimaa - Sukellusta ja merimustalaisten batiikkia

Matkajuttu Lissu, kuvat Antti / Tiekutsuu-tiimi

Ko Lipe, Thaimaa

Tarutaon kansallispuistoon kuuluva Ko Lipe sijaitsee Thaimaan länsirannikolla aivan Malesian rajan tuntumassa. Sinne pääsee esimerkiksi Hat Yain kaupungista. Ensin on kolmetuntinen ajomatka pikkubussilla Pak Baraan ja sitten parin tunnin matka vuorolaivalla. Laiva pysähtyy Ko Lipen edustalle ja pitkähäntäveneet poimivat turistit kyytiinsä. Veneiden rantauduttua kahlataan viimeiset metrit kuivalle maalle. Kannattaa pitää jalassa vanhat lenkkarit tai sandaalit terävien kivien ja merisiilien varalta.

Ko Lipeä asuttavat Chao Leh-nomadiheimolaiset. He lähtivät vuosisatoja sitten todennäköisesti Kiinasta vaeltamaan etelään veneillään, ja vuonna 1909 Satunin provinssin kuvernööri antoi heille Ko Lipen ja Ko Adangin asuttavaksi.

Chao Leht ovat jopa Thaimaan mittapuulla poikkeuksellisen rentoa, iloista ja ystävällistä väkeä. Miesten yleisin asuste on kietaisuhame. Myös korvarenkaat ja villinä rehottava tukka kuuluvat tyyliin. Saarelaiset elävät kalastuksesta, maanviljelystä, batiikkitöistä ja nykyisin tietysti myös matkailusta. Batiikkia voi itsekin maalata paikallisten taiteilijoiden opastuksella. Olosuhteet uimiselle, snorklaamiselle ja sukeltamiselle ovat mitä mainioimmat.

Ko Lipen ranta

Pitkähäntäveneitä rannalla

Ko Lipe

Ko Lipen sisämaassa on rehevää

Mökkikylissä ei yleensä ole lämmintä (kuumaa) vettä ja sähkökin on matkalaisten käytettävissä vain iltaisin. Ruoka on kuitenkin hyvää, olut kylmää ja ilmapiiri todella rentouttava. Myös internet- ja matkapuhelinyhteydet toimivat.

Ko Lipen pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu Pooh'in baari. Isäntä itse on erinomainen seuramies ja luonnonlahjakkuus saamaan jokaisen vierailijan tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Nykyisin Poohilla on myös vuokrattavia mökkejä ja oma sukelluskeskus.

Oluelle Pooh'iin?

Oluelle Pooh'iin?

Oluella rannalla

Tässä lopputulos... Illan päätteeksi "Moonlight Baariin"

Batiikkitaiteilijoiden maja

Batiikkitaiteilijoiden maja

Leppoisa venekuski

Leppoisa venekuski

Kallioranta

Kallioranta

Naiset keräävät simpukoita

Naiset keräävät simpukoita

Sukellusretkellä (1)

Sukellusretkellä (1)

Sukellusretkellä (2)

Sukellusretkellä (2)

Skorpionikala

Skorpionikala

Pehmeää korallia

Pehmeää korallia

Merietanoita

Merietanoita

Merimakkara

Merimakkara


Sivun alkuun


Ko Jam Ko Jam - Lepoa ja rentoutumista paratiisisaarella Railey Beach Railey Beach - Kalliokiipeilyä ja sukellustaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja