Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Railey Beach eli Hat Rai Leh, Thaimaa

Matkakertomus ja kuvat Antti / Tiekutsuu-tiimi

Railey Beach, Thaimaa

Railey Beach sijaitsee Thaimaan länsirannikolla lähellä Krabia. Sinne pääseekin kätevimmin menemällä pikkubussilla Ao Nangiin josta on noin viidentoista minuutin matka pitkähäntäveneellä Railey Beachille.

Railey Beach koostuu West Hat Rai Lehin ja East Hat Rai Lehin rannoista. Rannalta toiselle kävelee noin kymmenessä minuutissa hyvin merkittyä (mutta valaisematonta!) polkua pitkin. Läntinen ranta on keski-ikäisten pariskuntien ja lapsiperheiden suosiossa, nuoriso ja kalliokiipeilijät taas majoittuvat yleensä itäiselle rannalle. Parhaat ravintolat ja baarit ovat mielestämme juuri itäisellä rannalla.

Läntinen ranta

Läntinen ranta (West Hat Rai Leh)

Niemimaalla on hyvät olosuhteet sukeltamiselle, snorklaukselle, melonnalle ja muille vesiurheilumuodoille. Kuitenkin Railey tunnetaan parhaiten maailmanluokan kalliokiipeilypaikkana. Vaikuttavilta karstikukkuloilta löytyy puolisentuhatta reittiä, joiden vaikeusaste vaihtelee keskinkertaisesta erittäin vaikeaan. Itäisellä rannalla toimii useita kiipeilykouluja jotka tarjoavat eritasoisia kursseja aloittelijoista "ammattilaisille".

Itäinen ranta

Itäinen ranta (East Hat Rai Leh)

Luolaa tutkimassa

Antti tutkimassa luolaa

Erikoisuutena mainittakoon, että eräät ravintolat eivät tarjoile uskonnollisista syistä johtuen alkoholijuomia. Ruokajuomat voi kuitenkin ostaa viereisistä baareista ja tarjoilijat tuovat auliisti lasit ja jopa jäitä pöytään.

Kalliokiipeilyä valmistellaan

Kalliokiipeilyä valmistellaan

Kalliokiipeilyä

Kalliokiipeilyä

Mahtavat karstikalliot!

Mahtavat karstikalliot!

Palvontapaikka luolassa

Palvontapaikka luolassa

Värikäs alttari

Värikäs alttari

Yöllinen vieras

Yöllinen vieras


Sivun alkuun

Ko Jam Ko Jam - Lepoa ja rentoutumista paratiisisaarella Ko Lipe Ko Lipe - Sukellusta ja Chao Leh-merimustalaisten batiikkiaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja