Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Mo'orea, Tahiti - Paratiisi Tyynellä Valtamerellä

Kiitos Leila S.

Mo'orea kuuluu Tahitin saariryhmään, joka on Ranskan "Territoire d'Outre-Mer" territorio. Sillä on autonominen asema Ranskan tasavallassa.


Mo'orea

Mo'orea

Mo'orean sisämaa

Mo'orean sisämaakin on aivan upea maisemiltaan!

Tahitilaiset puhuvat äidinkielensä tahitin lisäksi ranskaa, sillä se on pakollinen kieli koulussa. Myös englannilla tulee hyvin toimeen useimmissa paikoissa, ovathan turistit enimmäkseen amerikkalaisia.

Mo'orea on vain 25 km lauttamatkan päässä Tahitin pääsaarelta. Lautta onkin halvin ja kätevin tapa siirtyä Mo'orealle.

Mo'orealla on hyvin mielenkiintoisia patikointireittejä. Saari soveltuu myös pyöräilyyn, sen kiertävän rantatien pituus on vain 60 km eikä mäkiä juuri ole.

Maastoauto

Mount Rotulle pääsee vain maastoautolla.

Kahvila

Kahvilasta saa virvokkeita jos jano tai nälkä pääsee yllättämään.

Varttuneemmalle tai mukavuudenhaluisemmalle matkailijalle käy paremmin nelivetojeepin vuokraaminen, sillä voi nousta jyrkkiä teitä pitkin 900 m korkeuteen Mount Rotulle. Joissain kohdin voi joutua peruuttamaan ylös rinnettä. Ei sovellu aloitteleville autoilijoille! Mount Rotulta avautuu henkeäsalpaavan kaunis näköala vasemmalle puolelle Opunohu Bayhin ja oikealle puolella Cook's Bayhin.

Näkymä Mount Rotulta


Mökkikylä

Mökkikylä

Perinteinen tanssiesitys

Perinteinen tanssiesitys

Wa'a-melontaa

Wa'a-melontaa

Auringonlasku

Auringonlasku

Mo'orealla on loistavat sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Kannattaa ehdottomasti osallistua retkelle Motu Fareonelle. Motut ovat pieniä kovan valkoisen korallin muodostamia saaria. Motu Fareonella voi snorklata kosketusetäisyydelle tulevien mantojen seassa kristalliskirkkaassa vedessä.

Motu Fareone


Snorklausta mantojen kanssa

Snorklausta mantojen kanssa

Manta

Manta todella matalassa vedessä!


Sivun alkuun


Oahu Oahu - Honolulu, Waikiki Beach ja North Shore Maui Maui - Tyynen Valtameren kaunein saari?SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja