Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Havanna - Rommia ja salsaa Karibian auringon alla

Kuvat ja matkajuttu Antti ja Lissu / Tiekutsuu-tiimi

Havanna, Kuuba

Kuuban pääkaupunki Havanna (La Habana) on perustettu nykyiselle paikalleen vuonna 1519 espanjalaisten toimesta. Varsinkin vanha kaupunki (Habana Vieja) on täynnä kauniita siirtomaatyylisiä rakennuksia menneiltä vuosisadoilta. Habana Vieja ja sen linnoitusrakennelmat ovat Unescon maailmanperintökohde. Koska Kuuba on erittäin köyhä maa, on vain pieni osa rakennuksista entisöity. Suurin osa on aivan rapistuneessa kunnossa, osa romahtamispisteessä.

Havannan keskustassa

Havannan keskustassa

Johtuen USA:n kauppasaarrosta ei satamassa juuri vieraile risteilylaivoja. Niinpä katukuvasta puuttuvat turistilaumat ja tunnelma on aidompi kuin useimmissa Karibian meren suurissa satamakaupungeissa.

La paloma blanca

La paloma blanca-valkoinen kyyhkynen

Vanhan kaupungin nähtävyyksien lisäksi kannattaa tutustua muihinkin kaupunginosiin. Centrossa näkee modernin Havannan ja Vedadossa upeita vanhoja hotelleja.

Tanssijoita Cabaret Nacionalissa

Tanssijoita Cabaret Nacionalissa

Kuuban kaunottaret

Kuuban kaunottaret ja TieKutsuu-tiimi

Hotel Nacionalin Cabaret Parisién on tyylikäs ja suhteellisen kallis yökerho. Reppureissaajan lompakolle sopivampi paikka nähdä cabaret-esitys havannalaisten seurassa on San Rafael-kadulla sijaitseva Cabaret Nacional.

"Eläkoon Fidel-80 vuotta lisää"

"Eläkoon Fidel-80 vuotta lisää"

Mustia lippuja

Lippumeri

Havannalaiset, kuten kuubalaiset yleensäkin, ovat hyvin innostuneita tutustumaan ulkomaalaisiin. Suurin osa tulee juttelemaan aidosta mielenkiinnosta. Toki joukkoon mahtuu myös väärennettyjen merkkisikarien kaupustelijoita ym. värikästä väkeä. Tunnelma on kuitenkin leppoisa ja turvallisen tuntuinen, eivätkä kaupustelijat ole liian päällekäyviä. Päättäväinen "no" riittää useimmiten. Myös poliiseja on Kuubassa vähintään riittävästi ja väkivaltaiset rikokset hyvin harvinaisia.

Pojat Maleconilla

Pojat Maleconilla

Sikarinpolttaja

Vanha rouva ja Cohiba


Sivun alkuun


Santa Clara Santa Clara - Yliopistokaupunki ja kulttuurielämän keskus Trinidad Trinidad - Kuumaa yöelämää ja siirtomaa-ajan arkkitehtuuriaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja