Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Padangbai: matkakertomus viehättävästä satamakaupungista Balilla

Kuvat ja matkakertomus Antti / Tiekutsuu-tiimi

Indonesia

Padangbai on pieni mutta merkittävä satamakaupunki, siellä on mm. ainoa satama Balilla josta lähtee autolauttoja viereiselle Lombokin saarelle.

Päivän kuumimpaan aikaan on virkistävää istahtaa kahvilakioskin muovijakkaralle nauttimaan merituulen henkäyksestä ja seuraamaan matkustajalauttojen ja rahtialusten liikennettä pikku satamassa. Aikansa kuluksi voi turista paikallisten kanssa maailmanmenosta. Useimmat balilaiset puhuvat oman kielensä lisäksi ainakin bahasa indonesiaa ja englantia, jotkut myös ranskaa, saksaa tai lähisaarten kieliä. Kielitaitoista porukkaa!

Blue Lagoon

Paras ranta on epäilemättä Blue Lagoonilla, pienen happihypyn päässä keskustasta.
Muutama kymmenen metriä rantaviivasta on yllättävän hyvää snorklausta.

Rantanäkymä

Rantanäkymä Padangbain keskustaan.

Perinteisiä veneitä

Perinteisiä puuveneitä.

Jukung

Luulisi jukung-veneen pysyvän pystyssä vähän isommassakin aallokossa.

Peräsimiä

Peräsimiä vai pitäisikö näitä kutsua perämeloiksi?

Sataman portti

Portti satamaan.

Auringon laskiessa kukkojen kilpalauluharjoitukset kanojen suosiollisella säestyksellä vaihtuvat lepakoiden suhahteluun ja Jaavan meren aaltojen lempeään huokailuun.

Satama ei hiljene yön pikkutunneiksikaan, vaan laivojen sireenit ja maihinsaapumiskuulutukset luovat salaperäistä matkatunnelmaa. Mille eksoottiselle saarelle mahtanee tuokaan autolautta olla matkalla?

Satama illalla


Kamen-saronkeja

Näillä kaveruksilla on päällään perinteiset kamen-sarongit.

Kuja

Padanbaissa on lukuisia pikku kujia.

Patsas


Portti

Perinteistä koristelua.

Hevoset

Ylväs hevospatsas.

Uuden temppelin vihkiäiset

Meillä kävi tuuri; vierailumme aikana vihittiin Padangbaissa pitkästä aikaa käyttöön hindulainen temppeli. Juhlallisuudet kestivät useita päiviä ja joka päivä oli uskonnollisia seremonioita sekä musiikkiesityksiä.

Kuorma-auton lavalla

Avajaisiin saapui ympäristön väkeä kuorma-autolasteittain.

Rukous

Harras hetki.

Balilainen mies


Kamen

Myös allekirjoittanut oli pukeutunut tilaisuuden arvoisesti.

Saimme avajaisissa harvinaisen tilaisuuden seurata aitoa, siis ei turistien viihdyttämiseksi esitettyä balilaista varjonukketeatteria. Valaistus tuli öljylampuista "lakanan" takana, siellä olivat myös muusikot. Esityspaikka oli klaustrofobisen täynnä nuorta ja vanhempaa väkeä, joten valokuvaaminen oli lievästi sanottuna haasteellista.

VarjonukketeatteriaUseimmille matkailijoille Padangbai on vain yhden yön pysähdys matkalla Gili-saarille tai viereiselle Lombokille. Kaupungissa on kuitenkin useita edullisia majapaikkoja ja matkailijoiden kahviloita, joten sinne on helppoa jäädä pidemmäksikin aikaa nauttimaan kiireettömästä balilaisesta elämänrytmistä. Padangbai soveltuu siis sangen oivallisesti slow-travel-filosofiaan.


Sivun alkuun
SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja