Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Maui, Hawaiji - Tyynen Valtameren kaunein saari?

Kuvat ja matkajuttu Tiekutsuu-tiimi

Maui, Hawaiji

Hawaijin saariryhmään kuuluva Maui lienee Tyynen Valtameren kaunein saari. Sieltä löytyy paitsi loputtomia kauniita rantoja myös hienoja viidakoita ja valtava Haleakala-tulivuorenkraateri, jonka huipulta 3 km korkeudesta avautuvat surrealistiset "kuun maisemat".

Ohjattu maastopyöräretki kraaterin huipulta meren rannalle on huikea mutta ei aivan vaaraton kokemus äkillisistä myrskytuulista johtuen. Vuosittain loukkaantuu useita turisteja vakavasti eikä kuolonuhreiltakaan ole vältytty.

Maui mereltäpäin

Maui mereltäpäin

Haleakala

Haleakala

Mauin ja läheisten Lanain ja Molokinin sukellus- ja snorklausvedet ovat erittäin kirkkaita ja täynnä värikästä meren elämää, mm mantoja ja erilaisia haita.

Mauin ainoa huono puoli matkailijan kannalta on korkeahko hintataso. Edullista majoitusta on lähes mahdotonta löytää ja saareen kunnolla tutustumiseksi tarvitaan vuokra-auto tai -moottoripyörä.

Jylhiä rantoja

Jylhiä rantoja

Unta?

Unta?

Vuoristotie

Vuoristotie

Puro viidakossa

Puro viidakossa

Sademetsää

Sademetsää

Tauolla

Tauolla


Sivun alkuun


Oahu Oahu - Honolulu, Waikiki Beach ja North Shore Big Island Big Island - Sukeltamista ja Mauna Kea-vuoren observatoriotSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja