Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Hong Kong - Pilvenpiirtäjiä ja rähjäisiä vuokrakasarmeja

Kuvat ja matkajuttu Tiekutsuu-tiimi

Hong Kong

Hong Kong on 6 miljoonan asukkaan jättikaupunki, jännittävä sekoitus ultramoderneja pilvenpiirtäjiä ja rähjäisiä murjuja sulassa sovussa rinta rinnan. Entinen Britannian siirtomaa siirtyi vuonna 1997 Kiinan hallintaan Kiinan hallituksen julistamalla periaatteella "yksi maa, kaksi poliittista järjestelmää".

Hong Kongin kaupungissa on oikeastaan kaksi erillistä osaa, joita erottaa leveähkö salmi. Salmen toisella puolella olevassa Kowloonin kaupunginosassa on suurin osa halvoista majapaikoista. Hong Kongin saaren puolella taas alla olevissa kuvissakin kuvattu pilvenpiirtäjäviidakko. Molemmissa osissa on valtavasti ostoskeskuksia, erikoisliikkeitä ja kaikkien Aasian kansallisuuksien halpoja kansankuppiloita. Myös huikean kalliita ravintoloita löytyy, kannattaa varmistaa hinta ennen tilaamista.

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kongin hienoin nähtävyys on mielestämme itse sähköisen energinen, välillä kaoottinenkin mutta ei koskaan tylsä aasialainen suurkaupunki. Hyvä ja halpa tapa katsella kaupunkia on hypätä johonkin kaksikerroksista raitiovaunuista ja ottaa paikka toisen kerroksen eturivistä. Myös salmen ylittävät lautat tarjoavat mainiot näkymät kaupunkiin ja satamiin.

Juna Victoria Peakille

Juna Victoria Peakille

Näkymä Victoria Peakilta

Näkymä Victoria Peakilta

Hong Kongissa kannattaa ehdottomasti käydä Victoria Peak-vuorella, jonne pääsee eräänlaisella junalla. Paras aika nousta vuorelle on n. tunti ennen auringon laskua, jolloin pääsee näkemään pilvenpiirtäjät päivällä, auringonlaskun aikaan ja varsinkin öisen neonvaloviidakon.

Katuelämää kauppakujalla

Elämää kauppakujalla

Kaksikerroksinen raitiovaunu

Kaksikerroksinen raitiovaunu

Raitiovaunu

Raitiovaunu mainosmaalauksessa

Katunäkymä


Kaksoistornit

Hieman surrealistinen näkymä


Sivun alkuun


Macao Kasinokaupunki Macao, Kiina Kiinan maaseutu Kuvasarja pyöräretkeltä Etelä-Kiinan maaseudulle
SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja