Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Mekong-joen satamakylä Pak Beng Laosissa

Kuvat ja matkajuttu Antti / Tiekutsuu-tiimi

Pak Beng, Laos

Pak Beng on Mekong-joen satamakylä. Se sijaitsee puolessa välissä matkustettaessa veneellä Luoteis-Laosin Huay Xai:sta Unescon maailmanperintökaupunkiin Luang Prabangiin. Koska matka kestää hitaalla jokilaivalla kaksi uuvuttavaa päivää, joutuvat reppureissaajat yöpymään Pak Bengissä. Jokilaivaa paljon nopeampi mutta melko vaarallinen vaihtoehto on matkustaa kapealla pikaveneellä. Joka vuosi useat speed boatit törmäävät kallioihin tai hiekkasärkkiin ja uppoavat, etenkin kuivalla kaudella jolloin joen vesi on matalalla.

Näkymä Mekong-joelle

Näkymä Mekong-joelle

TieKutsuu-tiimi havaitsi Pak Bengin sangen kiehtovaksi paikaksi ja viipyi siellä pari päivää. Reppumatkailijoita lukuun ottamatta Pak Beng ja Mekong-joki tuntuvat kuin olisi siirtynyt useita vuosisatoja ajassa taaksepäin.

Laosin viisumi kannattaa hankkia itse jostain Laosin suurlähetystöstä, esimerkiksi Bangkokissa. Viisumin voi hankkia myös joissain rajanylityspaikoissa ja Vientianen kansainväliseltä lentokentältä "on-arrival". Asia kannattaa tarkistaa ennen matkalle lähtöä, käytäntö voi vaihdella.

Myös thaimaalaiset pikku matkatoimistot hoitavat viisumiasioita, vaihtelevalla toimitusajalla ja -varmuudella. Kokemusta on..

Kylmää kyytiä speed boatissa

Kylmää kyytiä speed boatissa

Jokilaiva on saapunut

Jokilaiva on saapunut ja kantajilla hyvät tienestit!

Kuivalla kaudella vesi on alhaalla

Kuivalla kaudella vesi on alhaalla

Auringonlasku satamassa

Auringonlasku satamassa

Buddhalainen temppeli

Laosissa tuskin on yhtään kylää jossa ei olisi vähintäin
yksi buddhalainen temppeli eli wat


Sivun alkuun


Luang Prabang Luang Prabang - Unescon maailmanperintö kaupunki Seikkailu Laosissa Seikkailu Laosissa - Pikaveneellä Mekong-jokea alasSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja