Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Santa Clara, Kuuba - Yliopistokaupunki ja kulttuurielämän keskus

Matkajuttu ja kuvat Antti / Tiekutsuu-tiimi

Santa Clara, Kuuba

Santa Clara on yliopistokaupunki ja heti Havannan jälkeen Kuuban tärkein kulttuurielämän keskus. Se on keskellä maata, joten useimmat vähän pidemmän Kuuban reissun tekevät saapuvat sinne lähes väistämättä. Kaupunki on ehdottomasti ainakin parin päivän pysähdyksen arvoinen. Ilmapiiri on erittäin rentoutunut ja useimmat paikalliset aidosti kiinnostuneista vierailijoista. Santa Claran yliopistossa on myös mahdollista suorittaa kaiken tasoisia ja pituisia espanjan kielen kursseja hyvin edullisesti.

Santa Claran kulttuurielämä on erittäin vireää ja laadukasta. Konsertteja järjestetään lähes päivittäin ja matkailijat ovat tervetulleita vierailemaan paikallisissa taidekouluissa ja gallerioissa. Terasseilla ja baareissa on helppoa tutustua kuubalaisiin ja suosituin jatkopaikka on El Bosque, eräänlainen kabareen ja ulkoilmadiskon yhdistelmä lähellä baseball-stadionia.

Hevonen ja vaunut

Hevoskärryt ovat edelleen tärkeä kuljetusväline Kuubassa. Santa Clarassa on paljon hevostakseja joilla pääsee lähes jokaiseen mielenkiintoiseen paikkaan. Kyyti maksaa periaatteessa vain pari Peso Nacionalia (Peso Cubano eli "kansanpeso"), tosin matkailijalta saatetaan yrittää periä paria CUCia eli vaihdettavaa pesoa.

Jose Martin iskulause seinässä

Kansallisrunoilija José Martin ajatuksia on ikuistettu seinäkirjoituksiin ympäri kaupunkia.

Jose Martin kirjasto

Pääkirjasto on nimetty kaikissa Kuuban kaupungeissa José Martin mukaan.

Vanha mies ja sikari

Kuubalaiset todella osaavat poseerata kameralle.

Me ja paikallinen baseball-fani

Vietimme mielenkiintoisen ja kosteahkon terassi-illan paikallisten baseball-kannattajien kanssa. Riittävän monen neuvoa-antavan jälkeen olimme täysin yksimielisiä, että paikallinen joukkue "Villa Clara" on ei vain Kuuban vaan koko tunnetun universumin paras;)

Che Guevaran muistomerkki

Reliefi Che Gueveran muistomerkissä

Che Guevaran monumentti ja mausoleumi sijaitsevat kävelymatkan päässä Santa Claran keskustasta. Monumentin mittakaavasta kertoo jotain, että pelkästään huipulla oleva Chen patsas on seitsemän metriä korkea. Tyypillisen mahtipontista sosialistista taidetta siis, kuten muuallakin Kuubassa. Mausoleumiin on haudattu Che ja kuusitoista hänen aseveljeään, jotka saivat surmansa Boliviassa vuonna 1967.

Puskutraktori

Santa Claran taistelun muistomerkki. Sisällissodan viimeinen merkittävä taistelu käytiin Santa Clarassa. Kapinalliset käyttivät tätä puskutraktoria junaradan kiskojen sabotoimiseen ja onnistuivat suistamaan presidentti Batistan lähettämän hallituksen joukkoja kuljettaneen junan raiteiltaan.

Sivun alkuun


Classic American and European Cars in Cuba Kuuban klassiset amerikkalaiset ja eurooppalaiset autot Havanna Havanna - Rommia ja salsaa Karibian auringon allaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja