Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Pohjois-Borneo, Malesia


Borneo, Malesia

Borneon saaren pohjoisosa kuuluu Malesiaan lukuun ottamatta pikkuista Brunein sulttaanikuntaa. Malesian puoleinen Borneo koostuu Sarawakin ja Sabahin osavaltioista. Saaren eteläinen osa kuuluu Indonesiaan.

Borneolla voi kokea alkuperäistä viidakkoluontoa ja tutustua alkuperäiskansojen elämään. Luontoharrastajalle ja -valokuvaajalle Borneo on paratiisi, viidakot kuhisevat eri eläinlajeja ja kasvien lajikirjo on hämmästyttävä, samoin kukkien määrä ja kauneus.

Kukkaloistoa

Kukkaloistoa Borneon viidakossa

Sepilokissa Sandakanin lähettyvillä on maailman vanhin ja laajin orankien suojelualue. Se toimii myös orvoiksi joutuneiden orankien luontoon sopeuttamis- ja kuntoutuskeskuksena.

Selingan-saarella Pulau Penyun kansallispuistossa on mahdollisuus tarkkailla jättiläismerikilpikonnia. Saarelle on noin 40 km merimatka Sandakanista. Saaren henkilökunta kerää kilpikonnien munia ja siirtää ne turvaan paikallisten kalastajien ulottumattomiin. Selinganilla on mahdollisuus seurata kilpikonnien munintaa ja tutustua niiden suojelutyöhön.

Viidakkohotelli

Viidakkohotelli Sandakanin liepeillä

Mukavin matkustustapa

Mukavin matkustustapa

Sepilok

Sepilok - orankien suojelualue

Oranki

Ystävällinen oranki

Selingan Island

Selingan Island

Jättiläismerikilpikonna

Jättiläismerikilpikonna on noussut maalle munimaan


Kiitos kuvista ja jutusta nimimerkille AS


Sivun alkuun


Singapore Singapore, maailman siistein kaupunki Kuala Lumpur Jättikaupunki Kuala Lumpur, MalesiaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja