Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Ko Jam eli Koh Pu, Thaimaa - lepoa ja rentoutumista

Matkajuttu Lissu, kuvat Antti / Tiekutsuu-tiimi

Ko Jam, Thaimaa

Ko Jam sijaitsee Thaimaan länsirannikolla, suunnilleen Krabin ja Ko Lantan puolessavälissä. Sinne pääsee parhaiten Krabin ja Ko Lantan väliä purjehtivalla vuorolaivalla. Laiva pysähtyy Ko Jamin edustalle ja mökkikylien pitkähäntäveneet poimivat turistit kyytiinsä.

Ko Jamin viehätys perustuu paitsi kauniisiin maisemiin myös siihen, ettei siellä ole häiritsevää turistibisnestä. Ei rihkamakauppoja, diskoja tai kaupustelijoita ja vain kourallinen turisteja. Tunnelma on hyvin kotoinen ja intiimi. On vain meri, hiekkaranta, aurinko ja hyvää ruokaa. Siis täydellinen paikka rentoutua muutama päivä tai pidempäänkin, lueskella kirjoja, nauttia auringosta ja meren herkuista.

Thaimaalainen perhe

Matkustimme thaimaalaisen perheen kanssa pitkähäntäveneellä Ko Jamille

Lähes autio ranta

Lähes autio ranta

Meidän mökkikylässämme oli alkeelliset olosuhteet, sähkö käytössä ilta kuudesta puoleenyöhön, kylpyhuoneessa vain kylmää vettä. Mökit olivat vaatimattomia, mutta viihtyisä, tuuletusaukkojakin oli, lattialautojen välistä pilkisti maa ja kylpyhuoneen katonrajasta pääsisi vaikka linnut sisään. Onneksi sängyssä oli moskiittoverkko.

Mökki

Meidän mökkimme

Bungalowin henkilökuntaa

Lissu ja bungalovien avuliasta henkilökuntaa

Rannat ovat koskemattomat, luonnontilassa ja siirtyminen mökkikylästä toiseen on mahdollista vain pitkähäntäveneellä tai kuumaa viidakkotietä pitkin.

Orkideoita

Kauniita orkideoita istutettuna puun rungossa olevaan koloon

Ko Jamia ympäröivä meri soveltuu hyvin uimiseen ja melomiseen vuoroveden ollessa korkealla, snorklaamiseen vain kohtalaisesti. Vuorovesivaihtelut ovat huomattavia. Saarella ei ole sukellusliikkeitä.

Jalanjäljet

Vain jalanjäljet...

Lepoa ja rentoutumista

Lepoa ja rentoutumista

Mukavia loikoilupaikkoja

Mukavia loikoilupaikkoja

TieKutsuu-tiimi

TieKutsuu-tiimi


Sivun alkuun


Ko Lipe Ko Lipe - Sukellusta ja Chao Leh-merimustalaisten batiikkia Railey Beach Railey Beach - Kalliokiipeilyä ja sukellustaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja