Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Ko Chang (Ranong), Thaimaa

Matkakertomus Lissu, kuvat Antti / Tiekutsuu-tiimi

Ko Chang(Ranong-provinssi), Thaimaa

Ko Chang sijaitsee Länsi-Thaimaan saaristossa Ranongin provinssissa noin 10 kilometriä Burman rajasta. Kirkkaalla ilmalla näkyy tuon suljetun maan saaria aivan selvästi.

Saarelle pääsee Ranong-nimisestä kaupungista. Venematka kestää parisen tuntia olosuhteista ja lastin määrästä riippuen, sillä maista tuodaan kaikki tarvittavat tavarat saarelle: ruuat, juomat, jopa jäätä isoina kuutioina säkeissä, rakennustarvikkeita jne.

Terminaali

Terminaalissa pitkähäntävenettä odottamassa.

Satama

Satamassa on pieniä veneitä...

Puulaivat

...ja isoja puulaivojakin.

Saari tuntui olevan kovin suosittu ja majapaikkoja vain rajoitetusti, jouduimme soittelemaan moneen paikkaan ennen kuin saimme majoituksen varatuksi. Ko Chang Resort on rakennettu kalliorinteeseen ja sillä on oma betonilaituri, mikä helpottaa veneiden saapumista ja etenkin lastin purkamista. Hiekkarannalla veneet rantautuvat matalikkoon ja matkustajat sekä lastinkantajat joutuvat kahlaamaan rannalle.

Ko Changin ranta

Näkymä mereltä Ko Changille.

Resortissamme oli selkeät säännöt: ruokaa voi tilata tarjoilijalta tai keittiön ovelta, juomat noudetaan itse terassilla olevasta pakastimesta ja kaikki merkitään itse mökkikohtaisiin kirjoihin. Tämä näytti olevan saaren yleinen käytäntö ja mukavakin, ei aina tarvinnut juoksuttaa tarjoilijaa.

Mökki

Meidän mökki.

Mökkimme oli pieni, pelkistetty, kevytseinäinen, mutta tukevakattoinen, mukavuutena WC joka huuhdellaan ämpärillä, suihku luonnonlämpöisellä vedellä, moskiittoverkko ja terassi oleskelutilana. Generaattorisähkö oli päällä auringonlaskusta kolmisen tuntia.

Sisämaa

Mökin kulmalta avautuivat vehreät näkymät sisämaahan.

Resortissamme oli etupäässä eurooppalaisia nuoria aikuisia, pariskuntia pienten lastensa kanssa ja jokunen seniori-ikäinenkin.

Kaikki arvostivat ja kiittelivät saaren rauhallisuutta. Tosin joskus jokin rantabaari järjesti juhlat. Taskulamput loistivat pimeydessä, kun ihmiset kulkivat juhlapaikalle pitkin pieniä viidakkopolkuja. Ilotulitusraketteja ammuttiin ja musiikki kantautui vaimeasti viidakkoon.

Eräs Ko Changin monivuotinen kävijä paljasti, että hän kertoo kotimaassaan menevänsä samannimiselle mutta isolle ja turistoituneelle Ko Changille Thaimaan itä-rannikolla lähellä Kambozhan rajaa, jotta tämä saari säilyttäisi idyllisyytensä nahdollisimman kauan.

Veistos


Saaren huippuedullinen hintataso houkuttelee nuoria ja uusnuoria budjettireissaajia, niinpä matkailijoita saapui päivittäin. Kaikille ei ollut tarjota mökkiä, mutta heitä ei käännytetty pois, vaan järjestettiin yösija henkilökunnan huoneisiin tai jopa oleskelutilaan pystytettäviin telttoihin.

Hornbill

"Hornbill" on Ko Changin linnuista erikoisimman näköinen.

Tilataidetta

Etualalla animistinen palvontakivi, sitten buddahalainen alttari. Taaimpana
tyhjillä munankuorilla koristeltu anopinkieli. Tilataidetta?

Päivisin oli kuuma. Vietimme aikaamme laiskotellen, lueskellen, etsien varjoisinta paikkaa. Uiminen virkisti hetkeksi ja iltakävely rannalla auringonlaskun aikaan oli tunnelmallista.

Paratiisi ei olisi täydellinen, jos sieltä puuttuisi käärme. Joku oli saanut kuvattua sen ja henkilökunta vahvisti - kobra. Olimme viidakossa luontoäidin helmoissa.

Lisko

25 senttinen lisko katonrajassa.

Päivän paras hetki. Viidakko heräsi. Sirkat aloittivat korvia huumaavan konserttinsa. Aurinko oli laskenut. Aika mennä suihkuun. Valo syttyi mökin terassilla. Pienet liskot olivat ottaneet jo paikkansa lampunvarjostimessa pyydystääkseen osansa valtavasta yöperhosparvesta lampun ympärillä. Isommat liskot vaanivat katonrajassa.

Otimme taskulamput ja lähdimme päivälliselle resortin terassille, jonne väki oli jo kokoontunut, useilla herkullisesti höyryävät annokset edessään. Kynttilät lepattivat pöydissä. Joskus joku tapaili haikeita säveliä oleskelutilan kitaralla. Ruoka oli aina erityisen maukasta.

Lepohetki

Rantapäivän jälkeen on hyvä ottaa pientä lepoa.

Oli mukava istuskella mökin terassilla pimeässä, suloisen lämpöisessä yössä ja katsella kirkasta tähtitaivasta. Ja viimein käydä levolle moskiittoverkon suojaan yötuulen puhaltaessa mökin kahdesta avoimesta ikkunasta. Vaipua uneen kuunnellen ison liskon töminää katolta, laskea geckon ääniä 1, 2, 3, 4, 5...


Sivun alkuun


Lisää lukemista Thaimaan länsirannikolta:

Ko Lipe Ko Lipe - Sukellusta ja Chao Leh-merimustalaisten batiikkia Railey Beach Railey Beach - Kalliokiipeilyä ja sukellusta



SocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja