Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Hanoi, Vietnamin viehättävä pääkaupunki

Matkakuvat ja juttu Antti / Tiekutsuu-tiimi

Hanoi, Vietnam

Hanoi on Vietnamin pääkaupunki, ja sen asukasmäärä on noin 4 miljoonaa. Kaupunki on avara ja matalasti rakennettu. Ilmasto on miellyttävä eivätkä pakokaasut tai melu juuri haittaa. Hanoi on yksi viimeisiä paikkoja, joissa voi mielestämme vielä kokea vanhan perinteisen kaakkois-aasialaisen suurkaupungin tunnelman.

Kaupungin mielenkiintoisin osa on ehkä kiinalaisvaikutteinen vanhakaupunki kapeine kujineen, kaupustelijoineen, cycloineen ja lukemattomine pikku kauppoineen. Useimmat matkailijat asuvatkin jossain sen lukuisista pienistä ja halvoista hotelleista. Jo noin kymmenellä eurolla saa aivan kelvollisen kahdenhengen huoneen omalla kylpyhuoneella.

Katukauppias

Katukauppias conical-hattu päässään

Hoan Kiem -järvi

Hoan Kiem -järvi

Aivan vanhankaupungin tuntumassa on Hoan Kiem-järvi, jonka rantabulevardilla on leppoisa tunnelma. Iltaisin ja viikonloppuisin hanoilaiset kerääntyvät järven rannoille kävelemään, kalastamaan, pelaamaan lautapelejä tai vain rentoutumaan ruohikolla.

Ho Chi Minhin mausoleumi

Ho Chi Minhin mausoleumi

Uncle Ho

Uncle Ho

Hanoin pakolliset nähtävyydet ovat Ho Chi Minhin mausoleumi ja museo sekä Vesinukketeatteri, kaikki ehdottomasti kokemisen arvoisia. Myös Naisten Museo avartaa näkemystä Vietnamin historiasta ja nykypäivästä.

Eksoottisten tavaroiden shoppaajalle Hanoi on paratiisi. Naisia kiinnostanevat eniten conical-hatut ja silkkiset vaatteet, varsinkin vietnamilaisten naisten kansallispuvut Ao Dait. Miehille taas on tyrkyllä vaikkapa amerikkalaisten sotilaiden jälkeensä jättämiä zippoja, kelloja ja muuta pikku tavaraa, "aivan varmasti aitoja". Vanhankaupungin silkkisiksi väitetyissä vaatteissa useimmiten todellakin on jonkin verran silkkiä, 10-30 % on tavallinen osuus. Jos osaa tinkiä hinnat kohdalleen, voi saada todella mukavia ja jännittäviä tuliaisia laukut täyteen pikkurahalla. Toki Hanoista löytyy pienellä vaivannäöllä ja jäitä hattuun laittamalla valtavasti kaunista ja aitoakin ostettavaa, eivätkä hinnat vie edes reppureissaajaa vararikkoon.

Tervetuloa X puoluekongressiin!

Tervetuloa X puoluekongressiin!

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki

Tyypillinen vanha talo

Tyypillinen vanha talo


Sivun alkuun


Halong Bay Halong Bay - Kelluvia kalastajakyliä ja karstisaaria Hue Hue - Keisarillinen kaupunki keski-VietnamissaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja