Omatoimi- ja seikkailumatkat lähelle ja kauas - TieKutsuu

Hoi An, Vietnam - Unescon maailmanperintökaupunki

Matkakuvat ja kertomus Antti / Tiekutsuu-tiimi

Hoi An, Vietnam

Hoi An sijaitsee Vietnamin itärannikolla, vähän puolen välin yläpuolella. Sen vanha kaupunki on Unescon maailmanperintökohde hyvin säilyneiden historiallisten rakennustensa ansiosta. Toisin kuin joissain matkaoppaissa väitetään, ei alueelle pääsemiseen vaadita pääsylippua. Museoihin, temppeleihin jne. sen sijaan myydään lippuja.

Hoi Anissa on paljon turisteja. Valitettavasti tämä näkyy kaupustelijoiden ja kerjäläisten määrässä. Missään muualla Vietnamissa emme ole tunteneet oloamme hieman ahdistetuiksi sinnikkäiden sanomalehtikauppiaiden ja aggressiivisten kerjäläismummojen puristuksessa.

Aikaisin aamulla

Aikaisin aamulla

Kaupunki vaikuttaa hieman rähjäiseltä päivänvalossa, mutta illalla se herää uuteen eloon. Kohtuuhintaisia ja hyvätasoisia ravintoloja ja baareja on riittämiin.

Katunäkymä

Katunäkymä

Hoi An on kuuluisa korkeatasoisista räätälinliikkeistään. Niistä halvimmat sijaitsevat pohjoisella torialueella, hieman kalliimmat ja paremmat taas aivan ydinkeskustassa. Kova kilpailu pitää hinnat matalina ja laadun korkeana. ”Silkkikankaissa” on yleensä vähintään 20-30 % aitoa silkkiä.

Taidegalleria

Hoi An on kuuluisa myös lukuisista taidegallerioistaan

Kukkia myymässä

Kukkia myymässä

Thu Bon-joki

Thu Bon-joki

Verkot veteen

Verkot veteen vaan

Laivojen keulat

Huomaa laivojen keuloihin maalatut silmät


Sivun alkuun


Con Dao Con Dao - Vankilasaaresta lomaparatiisiksi My Khe My Khe eli "China Beach" Etelä-Kiinan meren rannallaSocialTwist Tell-a-Friend     Suosittele kaverille Facebookissa    

© Antti Siitonen & M-L Saarelainen
Etusivu   Yhteystiedot   Yksityisyydensuoja